Amé Komoeté (Eieren in Kokossaus)

Hoofdgerecht - 4 personen - bereidingstijd 30-40 minuten

Amé Komoeté (Eieren in Kokossaus)

 

 

Ingrediënten

8 eieren, gekookt

1 ui, fijngesneden

olie

½ tl tamarindepasta, of 1 el azijn

1½ dl kokosmelk

1 tl suiker

---

1 rode peper, fijngesneden, of ¾ tl cayennepeper

1 el ketoembar

½ el komijn

¼ tl kurkuma

zeezout

Bereidingswijze

Kook de eieren hard. Snijd de ui en peper zeer fijn. Verhit olie in een pan met een dikke bodem. Vermeng met de overige kruiden en tamarindepasta of azijn, suiker en zout en bak het mengsel even aan. Roer er geleidelijk de kokosmelk door en breng het geheel aan de kook. Voeg de eieren toe, druk ze voorzichtig plat, en laat alles zachtjes inkoken tot de saus dik is.

Tags voor vergelijkbare recepten

Abonnementen

De beste kruiden en specerijen in één abonnement? Alle kruiden thuis, het hele jaar door, zonder de deur uit te hoeven.

Simpel en lekker

 

Zoek tussen alle lekkere, goed geteste en eenvoudig te maken recepten. Dat is koken zonder zakjes of pakjes, maar vol smaak!

Uw eigen Potjes

Genoeg van losse kruiden en verschillende potjes in uw kast? Nu al uw kruiden in één mooie set, afgestemd op uw abonnement.