Rendang (Gestoofd rundvlees)

Hoofdgerecht - 4 personen - bereidingstijd >2 uur

Rendang (Gestoofd rundvlees)

Ingrediënten

500 gr rundvlees, bijv. sukadelappen of stoofvlees

2 rode uien, fijngesneden

kokosmelk

evt. 2 el kokos

---

1 rode peper, fijngesneden, of ¾ tl cayennepeper

1 el ketoembar

¼ tl laos

¼ tl kurkuma

½ tl citroengras

zeezout

evt. 1 blad daun salam of laurier

Bereidingswijze

Snijd het vlees in kleine stukjes. Snijd de ui en peper zeer fijn. Meng ui, peper, ketoembar, laos, kurkuma, citroengras, zout en kokos met het vlees. Verhit een pan met dikke bodem en zorg dat het vlees onder de kokosmelk staat. Voeg het salam- of laurierblad toe. Stoof het vlees in de kokosmelk minimaal 3 uur zonder deksel op de pan. Het kan ook de dag van te voren opgezet worden, voor een nog intenser smaak. Het vocht uit de kokosmelk zal bijna allemaal opgedroogd zijn en het stoven gaat over in bakken zodra de kokosmelk olie loslaat. Schep om tot het vlees de olie heeft opgenomen. Verwijder het salam- of laurierblad voor het opdienen.

Tags voor vergelijkbare recepten

Abonnementen

De beste kruiden en specerijen in één abonnement? Alle kruiden thuis, het hele jaar door, zonder de deur uit te hoeven.

Simpel en lekker

 

Zoek tussen alle lekkere, goed geteste en eenvoudig te maken recepten. Dat is koken zonder zakjes of pakjes, maar vol smaak!

Uw eigen Potjes

Genoeg van losse kruiden en verschillende potjes in uw kast? Nu al uw kruiden in één mooie set, afgestemd op uw abonnement.