Saté ajam (Kipsaté)

Hoofdgerecht - 4 personen - bereidingstijd 30-40 minuten

Saté ajam (Kipsaté)

Ingrediënten

300 gr kipfilet

1 ui

olie

2 dl kokosmelk

schil van 2 citroenen, geraspt, of een scheutje citroensap

1 el azijn

---

1 rode peper of ¾ tl cayennepeper

3 knoflooktenen of ¾ tl knoflookpoeder

1 el ketoembar

½ el komijn

¾ tl laos

¾ tl kurkuma

¼ tl citroengras

zeezout

 

Voor een meer traditionele, Indonesische smaak kun je toevoegen:

3 kemirie- of macadamianoten

1 tl trassi (garnalenpasta)

3 el kokos

½ el tamarindepasta i.p.v. azijn

Bereidingswijze

Sla de ingrediënten die je niet gebruikt over.

Pof de kemiries of macadamia's in een droge pan met een dikke bodem. Snijd ze fijn. Snipper de ui, peper, knoflook en trassi en meng ze met de kruiden en kokos. Fruit het mengsel in olie. Voeg de kokosmelk, citroen, tamarinde (of azijn) en stukjes kip toe. Bak tot het vlees bijna droog is. Steek de kip aan stokjes, rooster eventueel, en bestrijk met de overgebleven saus.

Tags voor vergelijkbare recepten

Abonnementen

De beste kruiden en specerijen in één abonnement? Alle kruiden thuis, het hele jaar door, zonder de deur uit te hoeven.

Simpel en lekker

 

Zoek tussen alle lekkere, goed geteste en eenvoudig te maken recepten. Dat is koken zonder zakjes of pakjes, maar vol smaak!

Uw eigen Potjes

Genoeg van losse kruiden en verschillende potjes in uw kast? Nu al uw kruiden in één mooie set, afgestemd op uw abonnement.