Sajoer boontjes (Groentegerecht met boontjes)

Hoofdgerecht - 4 personen - bereidingstijd 20-30 minuten

Sajoer boontjes (Groentegerecht met boontjes)

Een sajoer is een vochtig groentegerecht. Het vocht uit het gerecht wordt vermengd met rijst. Een sajoer smaakt heerlijk in combinatie met satésaus.

 

Ingrediënten

100 gr snijbonen of sperziebonen per persoon

1 ui

olie

1 dl kokosmelk

citroensap

---

3 tenen knoflook of ¾ tl knoflookpoeder

1 rode peper of ¾ tl cayennepeper

1 el ketoembar

½ el komijnzaad

1 tl zwarte peper

½ tl laos

zeezout

 

Voor een meer traditionele, Indonesische smaak kun je nog toevoegen:

½ tl kentjoer

1 tl trassi

2 kemirie- of macadamianoten

2 el kokos

 

Bereidingswijze

Sla de ingrediënten die je niet gebruikt over.

Pof de kemiries of macadamia's in een droge pan met een dikke bodem. Snijd ze fijn. Snipper de ui, peper, knoflook en trassi en meng ze met de kruiden en kokos. Fruit het mengsel in olie.

Wanneer je van zachte boontjes houdt, dan kun je deze even voorkoken tot ze beetgaar zijn. Je kunt ze ook in stukjes snijden en direct met de ui en kruiden in de pan doen. De boontjes blijven zo knapperig.

Voeg de santen toe aan de groenten, ui en knoflook, en bak tot de saus bijna droog is en aan de groenten plakt. Voeg voor het opdienen citroensap en zeezout naar smaak toe.

 

Tags voor vergelijkbare recepten

Abonnementen

De beste kruiden en specerijen in één abonnement? Alle kruiden thuis, het hele jaar door, zonder de deur uit te hoeven.

Simpel en lekker

 

Zoek tussen alle lekkere, goed geteste en eenvoudig te maken recepten. Dat is koken zonder zakjes of pakjes, maar vol smaak!

Uw eigen Potjes

Genoeg van losse kruiden en verschillende potjes in uw kast? Nu al uw kruiden in één mooie set, afgestemd op uw abonnement.