Kerrie Ikan (Vis in kerriesaus)

Hoofdgerecht - 4 personen - bereidingstijd 20-30 minuten

Kerrie Ikan (Vis in kerriesaus)

De Indonesische kerries hebben waarschijnlijk een Indiase oorsprong. Het kruidengebruik en de smaak is dan ook voor een gedeelte te vergelijken met Indiase curry's. Kerries zijn vaak vrij pittig, hoewel de kokosmelk de smaak neutraliseert.

Ingrediënten

500 gr kabeljauw of schelvis

2 rode uien

olie

citroensap

1 dl kokosmelk

---

3 tenen knoflook of ¾ tl knoflookpoeder

2 rode pepers of 1½ tl cayennepeper

5 tl ketoembar

3 tl komijnzaad

1 tl kurkuma

¾ tl gemberpoeder

¾ tl citroengras

zeezout

evt. 1 tl trassi

 

Bereidingswijze

Snijd de vis in moten en bak deze in een pan met een dikke bodem in wat olie. Snijd de uien, knoflook en pepers fijn. Vermeng ze met de kruiden en evt. trassi en bak ze mee met de vis. Voeg de kokosmelk toe en bak de stukken vis terwijl je regelmatig blijft roeren tot het vocht bijna allemaal opgedroogd is en stoven overgaat in bakken zodra de kokosmelk olie loslaat.

Voeg naar smaak citroensap en zeezout toe.

 

Tags voor vergelijkbare recepten

Abonnementen

De beste kruiden en specerijen in één abonnement? Alle kruiden thuis, het hele jaar door, zonder de deur uit te hoeven.

Simpel en lekker

 

Zoek tussen alle lekkere, goed geteste en eenvoudig te maken recepten. Dat is koken zonder zakjes of pakjes, maar vol smaak!

Uw eigen Potjes

Genoeg van losse kruiden en verschillende potjes in uw kast? Nu al uw kruiden in één mooie set, afgestemd op uw abonnement.