Italiaanse gevulde paprika's (peperoni farciti)

Bijgerecht - 6 personen - bereidingstijd 50-60 minuten

Italiaanse gevulde paprika's (peperoni farciti)

De zachte paprika's worden gevuld met een mengsel vol krachtige smaken. Vrees niet, de combinatie is heerlijk.

Ingrediënten

6 paprika’s (2 gele, 2 rode en 2 groene)
12 ansjovisfilets (blik), in kleine stukjes gesneden
40 gr kappertjes
60 gr zwarte olijven zonder pit, in ringetjes gesneden
12 tl paneermeel of broodkruim
parmezaanse kaas
12 el witte wijn
12 el olijfolie
2 el oregano
versgemalen witte peper naar smaak

Bereidingswijze

Maak in een kom een mengsel van de ansjovis, kappertjes, olijven, oregano, peper, wijn, olijfolie en paneermeel of broodkruim. Wanneer je dit mengsel even wegzet kunnen de smaken zich goed mengen en zuigt het broodkruim of paneermeel zich vol met olie of wijn.
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de paprika’s doormidden en verwijder zaad en zaadlijsten. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Vul elke paprikahelft met een eetlepel of 3 van het mengsel. Schep de paprika’s niet te vol, tijdens het bakken zakken ze wat in.

Strooi over elke gevulde paprika wat parmezaanse kaas en zet ze dan 30 tot 40 minuten in de oven. Het vruchtvlees van de paprika’s dient zacht te worden en de vulling wordt goudbruin.

n.b. De alcohol uit de wijn verdampt tijdens het bakken. Dit gerecht kan met een gerust hart aan kinderen worden geserveerd.

Tags voor vergelijkbare recepten

Abonnementen

De beste kruiden en specerijen in één abonnement? Alle kruiden thuis, het hele jaar door, zonder de deur uit te hoeven.

Simpel en lekker

 

Zoek tussen alle lekkere, goed geteste en eenvoudig te maken recepten. Dat is koken zonder zakjes of pakjes, maar vol smaak!

Uw eigen Potjes

Genoeg van losse kruiden en verschillende potjes in uw kast? Nu al uw kruiden in één mooie set, afgestemd op uw abonnement.